Mach Mit! | Onze landelijke acties


We nodigen iedereen hartelijk uit om mee te doen met "Das nationale deutsche Sprachquiz". U kunt via onderstaande link gedurende de hele dag meedoen met de hele klas. Na afloop kunt u de resultaten versturen en maakt de klas kans op een Duits etentje! De beste klas van Nederland wordt via onze Facebookpagina bekend gemaakt. 

Klik hier om mee te doen!

 

Uw initiatieven

De zesde Dag van de Duitse taal vindt plaats op donderdag 23 maart 2017. Scholen en bedrijven in het hele land kunnen meedoen met leuke initiatieven om het belang van de Duitse taal voor Nederland onder de aandacht te brengen. U kunt zich laten inspireren door de initiatieven uit eerdere jaren. Gaat u ook meedoen? Dan horen wij dat graag! U kunt een Mach-mit-pakket aanvragen en uw eigen initiatief aanmelden via dit webformulier. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar foto's van uw Dag van de Duitse taal. Deel ze met ons via #DagvandeDuitsetaal

Ter ondersteuning van uw initiatief op school of in uw bedrijf biedt de Actiegroep lesmaterialen en ideeën aan. Daarnaast kunnen scholen elk jaar enkele weken voor de Dag van de Duitse taal een Mach-mit-pakket bestellen. In dit pakket vindt u materiaal om uw lokaal mee te versieren, lesmateriaal en zoetigheid. Helaas kunt u voor de Dag van de Duitse taal 2017 geen pakket meer bestellen.

 

Evenementen van leden van de Actiegroep

 

De leden van de Actiegroep organiseren op de Dag van de Duitse taal ook zelf evenementen. Lees hieronder meer hierover: