We nodigen iedereen hartelijk uit om mee te doen met "Das nationale deutsche Sprachquiz" op 17 april 2018. U kunt op die dag via deze link gedurende de hele dag meedoen met uw klas. Na afloop kunt u de resultaten versturen en maakt de klas kans op een mooie prijs. De beste klas van Nederland wordt via onze Facebookpagina bekend gemaakt. U kunt alvast oefenen met de quiz van de Dag van de Duitse taal en de Europese Dag van de Talen 2017.

Uw initiatieven

De Dag van de Duitse taal 2018 vindt plaats op dinsdag 17 april. Scholen en bedrijven in het hele land kunnen meedoen met leuke initiatieven om het belang van de Duitse taal voor Nederland onder de aandacht te brengen. U kunt zich laten inspireren door de initiatieven uit eerdere jaren. Gaat u ook meedoen? Dan horen wij dat graag! U kunt een Mach-mit-pakket aanvragen en uw eigen initiatief aanmelden via dit webformulier. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar foto's van uw Dag van de Duitse taal. Deel ze met ons via #DagvandeDuitsetaal

Ter ondersteuning van uw initiatief op school of in uw bedrijf biedt de Actiegroep lesmaterialen en ideeën aan. Daarnaast kunnen scholen elk jaar enkele weken voor de Dag van de Duitse taal een Mach-mit-pakket bestellen. In dit pakket vindt u materiaal om uw lokaal mee te versieren, lesmateriaal en zoetigheid. 

Evenementen van leden van de Actiegroep

De leden van de Actiegroep organiseren op de Dag van de Duitse taal ook zelf evenementen. Lees hieronder meer hierover: 

Boekpresentatie van Sungs Laden van Karin Kalisa in de Duitse ambassade in Den Haag (2018) 

 

DIA-Schulkolleg tijdens Dag van de Duitse taal (2017)

Gesprek met Nederlandse auteurs op Dag van de Duitse taal (2017)