Mach Mit! | Studentambassadeurs

Doe je iets met Duits in je opleiding of werk? Heb jij in Duitsland gestudeerd? Of heb je in het verleden deelgenomen aan het Prämienprogramma? Word ook studentambassadeur!

Bij verleden edities van de Dag van de Duitse taal vond de actie ‘Studentambassadeurs op scholen’ plaats. Studenten van de opleidingen ‘Duitse taal en cultuur’ en ’Duitslandstudies’, studenten van lerarenopleiding Duits en alumni van het Prämienprogramma en de Duitslanddesk gaan naar middelbare scholen om leerlingen te informeren over de mogelijkheden met Duits. Ze maken daarbij gebruik van informatief en interactief materiaal ontwikkeld door de Actiegroep Duits, dat onderaan deze pagina te vinden is.

Wil je je als studentambassadeur inzetten voor de Duitse taal? Lees dan de handleiding voor studentambassadeurs 2017 onderaan deze pagina. Het is in principe de bedoeling dat de studentambassadeurs zelfstandig contact leggen met een school (bijv. hun oude middelbare school). Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met de Actiegroep Duits en stuur een verzoek om bemiddeling aan info@machmit.nl.

We horen het graag als iemand een afspraak met een school heeft gemaakt om het aan te kondigen op de website. Ook sturen we je wat gadgets op voor de klas. Stuur ons na afloop foto’s, filmpjes of een verslag van jouw schoolbezoek, we verloten onder de inzendingen een paar prijzen.

We hopen op veel enthousiastelingen die leerlingen informeren over kansen met Duits! Alle activiteiten en de studentambassadeurs worden natuurlijk vermeld op www.machmit.nl.

Materiaal voor studentambassadeurs