‘Ich bin wie du’ centraal op 23 maart
Enschede viert de Dag van de Duitse taal en cultuur

In het Gemeentehuis Enschede, Langestraat 24

Op donderdag 23 maart 2017 viert de gemeente Enschede samen met haar partners de Dag van de Duitse taal en cultuur. Met ondernemers, leerlingen, studenten en overheden willen we die dag weer een stap zetten richting kansrijke samenwerking met iedereen die toegewijd is aan de Duitse taal en cultuur.

Van 9.00 tot 11.00 uur komen er Duitse en Nederlandse scholieren, ondernemers, docenten en schoolbesturen bij elkaar in de Mozaïekzaal van het Stadhuis. In aanwezigheid van Sonja Jürgens, burgemeester van Gronau, Ben Kuipers, Honorair Consul Bondsrepubliek Duitsland in Overijssel en Gelderland, en Eddy van Hijum, gedeputeerde Overijssel, Economie, licht burgemeester Onno van Veldhuizen zijn visie toe op de Duits-Nederlandse samenwerking en het belang van het spreken van de Duitse taal.

Daarna neemt iedereen deel aan het interactieve programma 'Ich bin wie du’, waarmee wij elkaars taal en cultuur beter willen leren begrijpen. Als je elkaars taal spreekt, kun je elkaar leren kennen. Dan kun je meer te weten komen over de cultuur en de manier van werken van de ander. En dan zie je de verschillen, maar ook de overkomsten met elkaar.