Voor de zesde keer schrijft de Actiegroep Duits de verkiezing tot Docent Duits van het jaar uit. Met dit initiatief willen wij laten zien hoe aantrekkelijk Duits als vak kan zijn en aandacht besteden aan de inspirerende docenten Duits die het Nederlandse onderwijs rijk is. Bekijk hier de uitreiking van de prijs aan de docent Duits van het jaar 2022.

Wie kan meedoen?

Collega-docenten, leerlingen, ouders en anderen konden tot en met 15 januari 2023 hun favoriete docent Duits voordragen. Ook konden docenten Duits zichzelf opgeven.

Genomineerde docenten worden gevraagd om een vragenlijst in te vullen en een lesidee aan te leveren. Uit de inzendingen kiest de Actiegroep Duits samen met de Docent Duits van het jaar 2022, Leroy van de Vin van het Dr.-Knippenbergcollege, de drie beste inzendingen. Deze worden begin maart 2023 op deze website voorgesteld.

Hoe wordt de Docent Duits van het jaar gekozen?

Op de voorgestelde docenten kunnen collega-docenten, leerlingen, ouders en anderen de gehele maand maart hun stem uitbrengen. De winnaar van de verkiezing wordt gekozen door 50% publieksstem en 50% jurystem (leden van de Actiegroep Duits). Welke docent heeft de creatiefste ideeën en weet haar of zijn leerlingen te inspireren? 

Wanneer wordt de Docent Duits van het jaar bekend gemaakt?

De prijsuitreiking zal waarschijnlijk online plaatsvinden. De datum waarop de uitreiking plaatsvindt, wordt in overleg met de genomineerden bepaald. De winnaar krijgt een reis van één week naar een Goethe-Institut in Duitsland aangeboden.