Voor welke leeftijdsgroepen is het programma van de Mach-mit-Mobil geschikt?
Het aanbod is gericht op alle leeftijden: van leerlingen van de basisschool, leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs tot en met studenten.

Welke schoolniveaus bezoekt de Mach-mit-Mobil?
De Mach-mit-Mobil bezoekt alle schoolniveaus: basisschool, vmbo, havo, vwo.

Moeten de leerlingen Duits kunnen?
Het programma wordt aangeboden in heel eenvoudig Duits. Het is daarom van voordeel als de leerlingen een beetje Duits kunnen. 

Wat zijn de kosten voor een school bij een bezoek van de Mach-mit-Mobil?
€ 100 voor een fysiek bezoek, € 70 voor een virtueel (digitaal) bezoek

Hoe ziet het programma eruit?
Taalassistenten geven lessen die activerend en toegespitst op de doelgroep zijn. Daarnaast bevatten zij steeds een spelelement. Thematische zwaartepunten zijn actuele kennis van Duitsland, culturele overeenkomsten en verschillen en het belang van kennis van het Duits. De programma's, die regelmatig geactualiseerd worden, bieden wij online met MS Teams of op locatie aan. Meer informatie over de actuele modules vindt u hier.

Hoe lang duurt het programma?
Het standaardprogramma duurt per klas ongeveer 45 minuten en past dus doorgaans in een lesuur. Het programma kan echter altijd in overleg met de docent worden aangepast.

Hoeveel leerlingen kunnen deelnemen aan het programma?
Normaal werken we met één klas tegelijk, dus maximaal met 30 leerlingen. Per school bieden we het programma aan drie, maximaal vier klassen aan. Het is belangrijk dat de ruimte groot genoeg is om de coronaregels van het RIVM te kunnen volgen. 

Hoe kan ik mij aanmelden?
Via de website van het Goethe-Institut.