De Mach-mit-Mobil rijdt vanuit het Goethe-Institut Rotterdam naar scholen in het hele land. Achter het stuur zitten twee jonge taalassistenten uit Duitsland, die het vak Duits op creatieve wijze benaderen.

Momenteel zijn wij met spoed op zoek naar een enthousiaste Duitstalige assistent met rijbewijs die per januari 2018 drie dagen in de week meerijdt met de Mach-mit-Mobil. Word jij onze nieuwe assistent of ken je iemand die het team kan versterken, bekijk de vacature of mail naar inentjes@nuffic.nl

De Mach-mit-Mobil beoogt leerlingen en studenten voor het vak Duits te interesseren, interessante informatie over Duitsland te bieden en het belang te onderstrepen van een goede kennis van het Duits in het beroepsleven. Ons team organiseert daarvoor spannende activiteiten rondom Duitsland en de Duitsers.

Voor het schooljaar 2017/2018 zijn dit Janina en Sigrid:

 

Deze taalassistenten van de Mach-mit-Mobil organiseren ter plekke spelletjes en andere leuke activiteiten voor de Duitse les. De scholieren of studenten doen mee, ontdekken, testen en verbeteren hun taalkennis en raken daardoor enthousiast om zelf aan de slag te gaan met de Duitse taal.Krijg alvast een indruk via de ervaringsberichten en foto's in het overzicht van bezochte scholen en de berichten in de media over de Mach-mit-Mobil.

De Mach-mit-Mobil bezoekt basisscholen, middelbare scholen, ROC’s en hogescholen. Het programma wordt in afspraak met de docent vormgegeven. Alle details vindt u bij de veelgestelde vragen. U kunt uw school online direct aanmelden voor een bezoekje.

 

Onze slideshow biedt een inkijkje in de veelvuldige programma’s van de Mach-mit-Mobil: