Sinds 2012 roepen we elk voorjaar één dag uit tot de ‘Dag van de Duitse taal’. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. De Dag van de Duitse taal 2020 vindt plaats op 25 maart met het thema moderne Duitse literatuur. Zet het in de agenda!

De Dag van de Duitse taal 2019 vond plaats op 26 maart met het thema Duitstalige muziek. Oftewel van Bach tot Helene Fischer, van Revolverheld tot Rammstein, van Herbert Grönemeyer tot Casper en van Nena tot Sido: met het motto Duitstalige muziek wordt duidelijk dat de Duitse taal niet alleen nuttig is, maar ook mooi en poëtisch. Bekijk hier onze terugblik.

Download hier ons persbericht: Duits verdient beter (pdf)

Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan! In ons ideeënboekje en op de pagina's Uw eigen initiatieven en fotoalbums vindt u nog meer ideeën.

De Actiegroep Duits ondersteunt scholen door middel van landelijke scholierenacties, lesmateriaal en het verstrekken van Mach-mit-pakketten.

Heeft u iets georganiseerd voor de Dag van de Duitse taal 2019? Of heeft u in vorige jaren meegedaan met een leuke actie? Dan horen wij dat graag! U kunt uw eigen initiatief aanmelden via dit webformulier.  

In 2018 stond de Dag van de Duitse taal in het teken van "Duits in het beroepsleven". Bekijk hier onze terugblik.