Escape Room 2023: 'Sport'

Een groep leerlingen bezoekt de Allianz Arena, het stadion van Bayern München. Maar opeens gebeurt er iets schokkends... Kunnen uw leerlingen het mysterie oplossen? Door Duits te lezen, schrijven en luisteren moeten ze diverse puzzels rondom het thema 'Sport' oplossen om tot de juiste conclusie te komen. Het materiaal is geschikt vanaf klas 3 en neemt ongeveer een lesuur van 40 minuten in beslag.

Hier vindt u de link naar de online versie van de Escape Room en hier vindt u een van de puzzels om te printen (pdf).  

Wij raden het sterk aan om eerst nog een mailtje te sturen naar dia@uva.nl voor de docentenhandleiding. Hiermee voegt u namelijk een extra verrassing toe bij de laatste puzzel. 

Op de Dag van de Duitse taal 2023 was deze Escape Room speelbaar met live contact met 'echte' Duitsers. 

U kunt ook altijd de Escape Rooms van 2021 en 2022 spelen met de thema's Austausch en Reisen (zie hieronder).

 

Escape Room 2022: 'Reisen'

Passend bij het thema van de Dag van de Duitse taal 2022, ‘Reisen’, kunnen leerlingen deze digitale Escape Room spelen. Wij raden aan de klas in groepjes van 3 tot 4 leerlingen op te delen. In de Escape Room reizen ze virtueel door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het materiaal is geschikt vanaf klas 3 en neemt ongeveer een lesuur van 40 minuten in beslag.

Hier vindt u de link naar de Escape Room 'Reisen' en hier de printversie van de laatste puzzel (pdf).

Mail voor de docentenhandleiding van de Escape Room naar dia@uva.nl.

Op de Dag van de Duitse taal 2022 was de Escape Room speelbaar met live contact met 'echte' Duitsers. Nu is hij nog steeds beschikbaar in een andere variant, waarbij de leerlingen niet hoeven te bellen.

Deze Escape Room is ontwikkeld door het Duitsland Instituut Amsterdam geïnspireerd op de Escape Room van vorig jaar die door docent Duits Joanne Rullens is gemaakt.

 

Escape Room 2021: 'Austausch'

Voor de Dag van de Duitse taal 2021 ontwikkelden wij een digitale, interactieve Escape Room rondom het thema ‘Austausch’. Aan de hand van verschillende raadsels, zoeken de leerlingen de laatste informatie voor hun uitwisseling uit. Geschikt voor leerlingen die minimaal 1 jaar Duits hebben gehad. De Escape Room is ontwikkeld met als richttijd 35 - 40 minuten. Enthousiaste leerlingen zouden deze dus binnen een lesuur kunnen oplossen.

Hier vindt u de link naar de Escape Room 'Austausch'. Hier vindt u de raadsels om te printen (pdf). Mail voor de docentenhandleiding van de Escape Room naar dia@uva.nl.

Op de Dag van de Duitse taal 2021 was de Escape Room speelbaar met live contact met de Duitse uitwisselingspartner. Nu is hij nog steeds beschikbaar in een andere variant, waarbij de leerlingen niet hoeven te bellen en whatsappen.