Dag van de Duitse taal 2023

Ter gelegenheid van de Dag van de Duitse taal 2023 op 12 oktober maakten wij een quiz die paste bij het thema van dat jaar: sport. De quiz duurt circa 20 minuten en de 15 vragen zijn in het Duits opgesteld.

Klassen in heel Nederland konden op de Dag van de Duitse taal kans maken op een heerlijk Duits diner (gesponsord door Noordhoff). En de winnaar is... klas 4m.du1 van UDO VMBO! Herzlichen Glückwunsch!

De quiz is nog steeds te spelen: speel de quiz over sport hier!

 

 

Dag van de Duitse taal 2022 

Ter gelegenheid van de Dag van de Duitse taal 2022 maakten wij een quiz die paste bij het thema van dat jaar: reizen! De quiz duurt circa 20 minuten en de 15 vragen zijn in het Duits opgesteld.

Speel de quiz over 'Reisen' hier

Op de Dag van de Duitse taal konden klassen in heel Nederland meedoen en kans maken op heerlijk Duits diner (gesponsord door Noordhoff). Klas 3E van het Porta Mosana College in Maastricht was de gelukkig winnaar!

 

Dag van de Duitse taal 2021

Ter gelegenheid van de Dag van de Duitse taal 2021 natuurlijk passend bij het thema van dit jaar: Austausch! Hoeveel weet u of uw klas van dit onderwerp? 

Speel de quiz over 'Austausch' hier

De winnaar van de quiz is ondertussen bekend gemaakt via de Facebookpagina van Mach Mit. De winnende klas krijgt een lekker Duits diner aangeboden, gesponsord door Noordhoff. Helaas kun je niet meer meedingen naar deze prijs, maar de quiz spelen kan natuurlijk nog steeds!

 

Poster Dag van de Duitse taal 2020

Dag van de Duitse taal 2020

Speel de quiz "Deutschsprachige Literatur" hier

Hoeveel weet u of uw klas van dit onderwerp? Klassen kunnen helaas niet meer meedingen naar het Duitse etentje, maar meedoen kan nog wel! Naast kennis is dit jaar ook creativiteit gevraagd. De laatste vraag is namelijk: maak het gedicht van de poster af (zie hierboven).

De jury heeft de beste inzending gekozen en klas 4H van het Lyceum de Grundel uit Hengelo is tot winnaar uitgreroepen. Deze klas wint een heerlijk Duits diner, gesponsord door Noordhoff. Herzlichen Glückwunsch!

 

Dag van de Duitse taal 2019

Speel de quiz "Deutschsprachige Musik" hier

Doe nu onze nieuwe quiz, passend bij het thema van dit jaar: Duitstalige muziek. Hoeveel weet u of uw klas van dit onderwerp?

De beste klas heeft een heerlijk Duits diner gewonnen (gesponsord door Noordhoff Uitgevers): klas J2A (VMBO-BK) van het Bornego College uit Heerenveen. Herzlichen Glückwunsch!

Uw klassen kunnen helaas niet meer meedingen naar het Duitse etentje, maar meedoen kan nog wel! De quiz duurt circa 20 minuten. De vragen zijn in het Duits opgesteld. De quiz is voor alle leerjaren geschikt. VIEL ERFOLG!

 

Dag van de Duitse taal 2018

Voor de Dag van de Duitse taal 2018 maakten wij een nieuwe nationale "Sprachquiz" voor middelbare scholen. 

U kunt ze nog steeds spelen: 

(u wordt doorgestuurd naar de website van het Duitsland Instituut Amsterdam)

Liever de quiz in PDF formaat? Dat kan, de quiz is zowel voor bovenbouw als voor onderbouw ook in PDF formaat beschikbaar. Hier vindt u de antwoorden

De twee beste klassen van Nederland hebben een etentje gewonnen, met dank aan Noordhoff Uitgevers

 

 

Europese Dag van de Talen

Om de Europese Dag van de Talen 2017 te vieren, heeft de Actiegroep Duits twee nieuwe interactieve quizzen (voor boven- en onderbouw) gemaakt. Veel scholen vierden met ons deze bijzondere dag en deden mee: 2 HvA van het Dollard College Pekela (onderbouw) en klas 6 van het Murmelliusgymnasium Alkmaar (bovenbouw) kwamen als winnende klassen uit de bus. Gefeliciteerd! 

De quizzen zijn nog steeds beschikbaar, hoe goed doet u(w klas) het?

 

Dag van de Duitse taal 2017

Ter gelegenheid van de Dag van de Duitse taal 2017 op 23 maart deden honderden klassen mee aan "Das nationale deutsche Sprachquiz". Uiteindelijk kwam klas H3c van CSG Liudger te Drachten als winnaar uit de bus. Deze scholieren winnen een lekker Duits etentje (met dank aan Noordhoff Uitgevers). 

Speel de nationale Sprachquiz 2017 hier

De Powerpoint-presentatie van de quiz vindt u bij het lesmateriaal van de Actiegroep Duits