Dag van de Duitse taal 2019

 

Hier vindt u vanaf 26 maart onze nieuwe quiz, passend bij het thema dit jaar: Duitstalige muziek. U kunt op die dag met uw klas de Mach-mit-quiz doen en een etentje van uitgeverij Noordhoff winnen. 

 

Quizzen voor de Dag van de Duitse taal 2018

Middelbaar onderwijs

 

Voor de Dag van de Duitse taal 2018 maakten wij een nieuwe nationale "Sprachquiz" voor middelbare scholen. 

U kunt ze nog steeds spelen: 

(u wordt doorgestuurd naar de website van het Duitsland Instituut Amsterdam)

Liever de quiz in PDF formaat? Dat kan, de quiz is zowel voor bovenbouw als voor onderbouw ook in PDF formaat beschikbaar. Hier vindt u de antwoorden

De twee beste klassen van Nederland hebben een etentje gewonnen, met dank aan Noordhoff Uitgevers

Europese Dag van de Talen

 

Om de Europese Dag van de Talen 2017 te vieren, heeft de Actiegroep Duits twee nieuwe interactieve quizzen (voor boven- en onderbouw) gemaakt. Veel scholen vierden met ons deze bijzondere dag en deden mee: 2 HvA van het Dollard College Pekela (onderbouw) en klas 6 van het Murmelliusgymnasium Alkmaar (bovenbouw) kwamen als winnende klassen uit de bus. Gefeliciteerd! 

De quizzen zijn nog steeds beschikbaar, hoe goed doet u(w klas) het?

Klik hier voor de onderbouw-quiz.

Klik hier voor de bovenbouw-quiz

 

Dag van de Duitse taal 2017

Ter gelegenheid van de Dag van de Duitse taal 2017 op 23 maart deden honderden klassen mee aan "Das nationale deutsche Sprachquiz". Uiteindelijk kwam klas H3c van CSG Liudger te Drachten als winnaar uit de bus. Deze scholieren winnen een lekker Duits etentje (met dank aan Noordhoff Uitgevers). 

De quiz is nog steeds beschikbaar: klik hier voor de online quiz. De Powerpoint-presentatie van de quiz vindt u bij het lesmateriaal van de Actiegroep Duits