Kerstin Lorenz

Kerstin Lorenz van het Montessori Lyceum Amsterdam is 'Docente Duits van het jaar 2018'

Kerstin Lorenz, docente Duits aan het Montessori Lyceum Amsterdam mag zich Docent Duits van het Jaar noemen. Ze won de landelijke verkiezing, die dit jaar voor het eerst is georganiseerd door de Actiegroep Duits. Tot 1 april kon worden gestemd op de kandidaten. Er zijn in totaal ruim 12.000 stemmen uitgebracht. Ruim vijfduizend daarvan gingen naar Lorenz.

Kerstin Lorenz geeft al meer dan 20 jaar les en doet dat op een eigen wijze: “Het lesgeven en leerlingen begeleiden bij het leren van het Duits, het leren over de Duitstalige landen, dat is waar het mij om gaat, op alle niveaus, aan alle leerlingen van onze school”, legt ze zelf uit. Of ze nu de klas ombouwt tot Tirolerhut, in het Duits hardop meerapt in de klas, of spontaan de klas mee naar buiten neemt om in het Van Gogh Museum om Duitse toeristen te interviewen. Ze probeert van alles om leerlingen enthousiast te maken voor de taal. En dat werkt. ‘Ze haalt letterlijk Duitsland de klas in”, reageert een van haar leerlingen.

Hier ziet u een interview met Kerstin Lorenz.

 

 

Gruss aus Berlin

Kerstin Lorenz bericht vanuit haar nascholingscursus aan het Goethe-Institut Berlin. Zij heeft deze cursus rond Landeskunde en taalverwervingsmethodes als prijs door de Actiegroep Duits aangeboden gekregen.

“Ich habe eine tolle Zeit hier in Berlin. Das Wetter ist tropisch und die Gruppe sehr international. Bei der Fortbildung lerne ich immens viel, über Trends und Möglichkeiten für das Berlin der Zukunft. Obwohl ich Berlin gut kenne, war ich inzwischen an mindestens 20 Orten, die ich so noch nicht kannte oder wo ich noch nie war. Genau, was ich mir erhofft hatte. Bin sehr dankbar, dass ich hier sein kann und so viel lerne. Für meinen Unterricht habe ich schon wieder unzählige neue Ideen.

Vielen Dank für alles und ganz liebe Grüße an das Mach mit!-Team von Kerstin Lorenz.“ 20-6-2019

Kerstin Lorenz in Berlin

 

Huldiging van docent Duits van het jaar 2018

  

Een overzicht van alle genomineerden van 2018

  • Cathleen van Wijk, Cambium College, Zaltbommel

  • Claudia Jelders, Baken Trinitas College, Almere

  • Willeke Voskamp, Baudartius College, Zutphen

  • Richard Mulders, Sophianum, Gulpen

  • Franzis Pranger-Wiese, diverse basisscholen, Gemeente Oldambt & Roc Friese Poort, Leeuwarden

  • Rebecca Hesse, Sophanium, Gulpen