Lekker eten hoort bij kerst, zeker in Duitsland! Daarom organiseert de Actiegroep Duits dit jaar in samenwerking met uitgeverij Hueber weer een adventsactie: Ganz Deutschland backt! Leerlingen maken in groepjes de lekkerste kerstkoekjes of -gebakjes en leggen dat vast op video. Voor de beste bakvideo is er als kers op de taart een bakpakket te winnen. Alle lekkernijen kunnen natuurlijk als afsluiter van het jaar 2017 in de klas gegeten worden.

De adventsactie 2017 is ondertussen gesloten. In de eerste schoolweek van 2018 wordt het winnende team bekend gemaakt.

Voorbereiding

De leerlingen maken groepjes van 3-4 personen en spreken af bij wie thuis er gebakken kan worden. Ze zoeken een lekker (kerst)recept, bijv. op de website Gute Küche. Dit kan van alles zijn: taarten, koekjes, gebak of banket – aan de leerlingen de keuze. Enige regel: gebruik geen kant-en-klaar bakpakket. Kijk ter inspiratie de volgende video:

Opdracht

Vervolgens maken de leerlingen thuis hun eigen kookvideo, natuurlijk in het Duits. Ieder groepslid moet tenminste één keer gesproken hebben. De video mag maximaal 5 minuten duren. Uiteindelijk worden de video’s gezamenlijk in de klas gekeken waarbij iedereen de baksels of gerechten kan proeven!

Meedingen voor de prijs?

Stuur dan je bakvideo tot vrijdag 22 december 2017 naar info@machmit.nl als MP4-bestand of zet het op YouTube en stuur ons de link. Vemeld daarbij de e-mailadressen van de leerlingen. De winnaars ontvangen per e-mail van ons bericht en ontvangen als prijs een bakpakket. 

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Duitse uitgeverij Hueber. Kijk ook eens naar hun gratis downloadbaar materiaal rondom het thema advent en Kerst.