Vanwege het coronavirus verplaatst de Actiegroep Duits de 'Dag van de Duitse taal' naar 14 september.

Alle scholen in heel Nederland zullen de komende weken dicht blijven vanwege de coronacrisis. Daarom heeft de Actiegroep Duits besloten om de 'Dag van de Duitse taal', die oorspronkelijk op woensdag 25 maart zou plaatsvinden, te verplaatsen naar 14 september. De literatuurquiz waarbij een Duits etentje kan worden gewonnen, zal ook later beschikbaar komen.

De Actiegroep Duits wenst iedereen gezondheid en sterkte voor de komende tijd.

Wat is de Dag van de Duitse taal?

Elk voorjaar roept de Actiegroep Duits één dag uit tot de ‘Dag van de Duitse taal’. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. Elk jaar vierden we de Duitse taal met een thema: in 2018 stond de Dag in het teken van "Duits in het beroepsleven" en in 2019 was het thema "Duitse muziek". Voor 2020 hebben we gekozen voor "moderne Duitstalige literatuur".

Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan!