De Mach-mit-Mobil is jarig! Op dinsdag 21 juni zal dit gevierd worden op het Harens Lyceum. Daarnaast kunnen alle scholen in heel Nederland vanaf 21 juni de landelijke MMM-Quiz spelen.

Op dinsdag 21 juni 2022 is het groot feest: de Mach-mit-Mobil viert dan zijn tiende verjaardag! In 2012 trok de oranje BMW er voor het eerst op uit om jongeren te enthousiasmeren voor Duitsland en de Duitse taal. In de tien jaar die volgde, heeft de Mach-mit-Mobil heel Nederland doorkruist en tientallen scholen bezocht met interessante en leuke activiteiten voor in de Duitse les. Ten tijde van de coronacrisis, werd het ook mogelijk om een digitaal schoolbezoek aan te vragen.  

Samen met een aantal leden van de Actiegroep Duits en de EDR, zal de Mach-mit-Mobil op 21 juni een feestelijk bezoek brengen aan het Harens Lyceum. 

Daarnaast kunnen scholen in heel Nederland van dinsdag 21 juni t/m maandag 27 juni de MMM-Quiz spelen. Wat weten u en uw leerlingen over de Mach-mit-Mobil? De Actiegroep Duits verloot in de week van 27 juni onder de beste inzendingen een goedgevulde goodiebag.

Speel de quiz ''10 Jahre Mach-mit-Mobil'' hier!