Op honderden scholen werd op 12 oktober de Duitse taal in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Duitse taal 2023. Er waren quizzen, Duits eten, escape rooms, Duitse muziek, Duitse klederdracht en meer. Alles om het imago te verbeteren en de carrièrekansen van het Duits zichtbaar te maken.

De Actiegroep Duits

Wij waren met Mach mit! mobil op het Valuas College in Venlo. Georganiseerd werd de activiteit met 70 leerlingen door de Bibliotheek Venlo. Zij doorliepen verschillende Lernstationen en maakten kennis met sport in Duitsland. Dank aan docent Wilbert Beurskens voor de gastvrijheid.

Op Het Rijnlands Lyceum in Sassenheim ging de Duitse ambassadeur in gesprek met bovenbouwleerlingen over hun beeld van Duitsland en het belang van de Duitse taal.

In Rotterdam was de Actiegroep Duits aanwezig op het Montessori Lyceum. Daar voerden wij met een 3 havo klas de Mach-mit!-quiz door, speelden de memory en doorliepen leerlingen de Lernstationen van Mach mit! mobil. Aansluitend was er een heuse optreden: Nena en “Guten Morgen, Sonnenschein”.

 

Scholen door het hele land

Van Den Haag tot Oss, van Culemborg tot Eindhoven: honderden scholen en universiteiten vierden de Dag van de Duitse taal. 421 groepjes speelden onze online Escape Room en de landelijke quiz werd maar liefst 1.852 keer gemaakt. 

Hieronder en visuele indruk. Bedankt voor de leuke foto's!

ROC Horizon

 

Da Vinci College Kagerstraat

 

 

Eligant Lyceum Zutphen

 

Linde College Wolvega

 

Universiteit Utrecht en Gerrit Rietveld College

 

OBC Elst

 

 

Deutscher Verein Nimwegen (studievereniging van de Radboud Universiteit Nijmegen)

  

Lek en Linge Culemborg 

 

Luzac Groningen

 

Stedelijk College Eindhoven

 

Griftland College

 

Internationale School Den Haag

  

Rodenborch College Rosmalen

 

Titus Brandsma Lyceum Oss

 

Rietveld Lyceum (Doetinchem)