Uit de Mach-mit-Mobil wordt Mach mit! mobil: vanaf dit schooljaar (2022/23) komen onze moedertaalsprekende taalassistenten niet meer met de auto, maar duurzaam per trein, bus en fiets naar uw school.

Mach mit! mobil maakt leerlingen enthousiast voor het vak Duits, geeft interessante informatie over Duitsland en Duitstalige landen en toont het belang aan van goede talenkennis Duits in de beroepswereld.

De taalassistenten organiseren spelletjes en andere leuke activiteiten voor de Duitse les. De scholieren of studenten doen mee, ontdekken, testen en verbeteren spelenderwijs hun taalkennis  - en worden gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met de Duitse taal. Vanaf het schooljaar 2020/2021 is het ook mogelijk een digitaal schoolbezoek aan te vragen. 

Mach mit! mobil bezoekt basisscholen, middelbare scholen, ROC’s en hogescholen. Het programma wordt in afspraak met de docent vormgegeven. Alle details vindt u bij de veelgestelde vragen

Naast bezoeken op scholen kan Mach mit! mobil ook aangevraagd worden voor jeugdevenementen in de grensregio. Daarmee willen wij jongeren motiveren om in de toekomst open te staan voor ontmoetingen met leeftijdsgenoten over de grens, en de mogelijkheden voor stage en studie over de grens bekend maken.

Lees meer over het aanvragen van een bezoek van Mach mit! mobil

Onze slideshow biedt een inkijkje in de veelvuldige programma’s van Mach mit! mobil: