Mach Mit! | Docent Duits van het jaar 2021

Logo-docent-van-het-jaar-2020

 

Voor de vierde keer schrijft de Actiegroep Duits de verkiezing tot Docent Duits van het jaar uit. Met dit initiatief willen wij laten zien hoe aantrekkelijk Duits als vak kan zijn en aandacht besteden aan de inspirerende docenten Duits die het Nederlandse onderwijs rijk is. Bekijk hier de uitreiking van de prijs aan de docent Duits van het jaar 2020.

Wie kan meedoen?

Collega-docenten, leerlingen, ouders en anderen kunnen tot 15 januari 2021 hun favoriete docent Duits voordragen. 

Wat moet ik als genomineerde docent doen?

Genomineerde docenten krijgen van ons een bericht en worden gevraagd om een lesidee te delen. Uit de inzendingen kiest de Actiegroep Duits samen met de docente Duits van het jaar 2020, Marijke Verbree, de drie beste lesideeën. Deze worden vanaf eind februari 2021 op deze website voorgesteld.

Hoe wordt de Docent Duits van het jaar gekozen?

Op de voorgestelde docenten kunnen collega docenten, leerlingen, ouders en anderen tot midden maart 2021 hun stem uitbrengen. Welke docent heeft de creatiefste ideeën en weet zijn of haar leerlingen te inspireren? 

Wanneer wordt de Docent Duits van het jaar bekend gemaakt?

Op 10 maart 2021 vindt de prijsuitreiking plaats, tijdens de online editie van het Nationaal Congres Duits. De winnaar krijgt een nascholing van één week aan een Goethe-Institut in Duitsland aangeboden.