Ministers van Buitenlandse Zaken wonen ‘Mach-mit!’-programma bij.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Nederland en Duitsland, Bert Koenders en Frank-Walter Steinmeier, brengen op donderdag 21 april van 14:00 tot 15:00 uur een bezoek aan het Christiaan Huygens College in Eindhoven. Hier zullen zij onder andere een ‘Mach-mit!’-lesprogramma van de Actiegroep Duits bijwonen. Leerlingen van de school krijgen de gelegenheid om vragen te stellen aan de bewindslieden, die op hun beurt vertellen over hun werk als minister en de rol die de Duitse taal daarbij speelt. Het bezoek wordt om 15:00 afgesloten met een gezamenlijk fotomoment bij de ‘Mach-mit-Mobil’ van de Actiegroep Duits.

De beide ministers zijn in Eindhoven vanwege het Nederlands-Duitse regeringsoverleg dat hier op 21 april plaatsvindt. Ook premier Rutte, bondskanselier Merkel en andere Nederlandse en Duitse bewindslieden komen naar Eindhoven, waar zij over intensivering van de Nederlands-Duitse samenwerking zullen spreken. Aangezien het Nederlands-Duitse regeringsoverleg plaatsvindt op de Dag van de Duitse taal, willen beide ministers van Buitenlandse Zaken graag een statement maken voor het belang van taalkennis voor de onderlinge politieke relaties en handelsbetrekkingen.

De landelijke Dag van de Duitse taal vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Meer dan 250 scholen en instellingen door het hele land besteden op deze dag op feestelijke wijze aandacht aan het vak Duits. Zie ook het overzicht van de acties die op de Dag van de Duitse taal plaatsvinden.