Dit jaar zal de Dag van de Duitse taal plaatsvinden op 22 september 2021. Het thema is deze keer: Austausch (oftewel: uitwisseling). 

Elk voorjaar roept de Actiegroep Duits één dag uit tot de ‘Dag van de Duitse taal’. In 2021 wordt dit 22 september. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. Elk jaar vierden we de Duitse taal met een thema: in 2018 stond de Dag in het teken van "Duits in het beroepsleven" en in 2019 was het thema "Duitse muziek" en in 2020 kozen we voor "moderne Duitstalige literatuur". In 2021 is het thema "Austausch" en richten wij ons op allerlei soorten uitwisseling tussen Duitsland en Nederland. 

 

Wat is de Dag van de Duitse taal?

Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan! In onze ideeënboekjes en op de pagina's Uw eigen initiatieven en fotoalbums vindt u nog meer ideeën. De Actiegroep Duits ondersteunt scholen door middel van landelijke scholierenactieslesmateriaal en het verstrekken van Mach-mit-pakkettenLees meer over de Dag van de Duitse taal.

 

 

Doet u in 2021 ook (weer) mee?

 

Kleurwedstrijd

Doe mee aan onze kleurwedstrijd en maak kans op een mooie prijs! Download de kleurplaat, print hem, kleur hem zo mooi mogelijk in en stuur een foto ervan naar info@machmit.nl. Meedoen kan t/m 21 september 2021. De prijswinnaar zal persoonlijk benaderd worden op 22 september 2021. Succes!