Het is weer bijna kerst! En daarmee ook tijd voor het bakken van heerlijke lekkernijen. De Actiegroep Duits organiseert ook dit jaar een lekkere adventsactie: leerlingen maken in groepjes of individueel de lekkerste kerstkoekjes of -gebakjes en leggen dat vast op video. Wie maakt de mooiste, origineelste en beste bakvideo? Die wint een prijs!

Voorbereiding:

De leerlingen maken groepjes van 3-4 personen en spreken af bij wie thuis er gebakken kan worden. De opdracht mag ook individueel uitgevoerd worden met eventuele hulp van familieleden/huisgenoten. Ze zoeken een lekker (kerst)recept, bijv. op de website Gute Küche. Dit kan van alles zijn: taarten, koekjes, gebak of banket – aan de leerlingen de keuze. Enige regel: gebruik geen kant-en-klaar bakpakket.

Opdracht:

Vervolgens maken de leerlingen thuis hun eigen kookvideo, natuurlijk in het Duits. Ieder groepslid moet tenminste één keer gesproken hebben. De video mag maximaal 5 minuten duren. Uiteindelijk kunnen de video’s gezamenlijk in de klas gekeken worden waarbij iedereen de baksels of gerechten kan proeven!

Kans maken op een prijs?

Stuur dan je bakvideo tot en met woensdag 22 december 2021 naar info@machmit.nl als MP4-bestand of zet het op YouTube en stuur ons de link. Vemeld daarbij de e-mailadressen van de leerlingen. De winnaars ontvangen per e-mail van ons bericht en ontvangen als prijs een kookboek.