Sinds 2012 roepen we elk voorjaar één dag uit tot de ‘Dag van de Duitse taal’. Op deze dag zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje. De Dag van de Duitse taal 2018 vindt plaats op 17 april en staat in het teken van "Duits in het beroepsleven". 

Scholen organiseren tijdens de Dag van de Duitse taal allerlei eigen acties om het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen. Van het draaien van Duitse muziek in de aula, het koken van Duitse gerechten in een heuse kookshow, tot taaldorpen waar leerlingen in gesprek moeten gaan met Duitsers, alles kan! Op de pagina's Uw eigen initiatieven en fotoalbums vindt u nog meer ideeën.

De Actiegroep Duits ondersteunt scholen door middel van landelijke scholierenacties, lesmateriaal en het verstrekken van Mach-mit-pakketten.

Heeft u in het verleden ook meegedaan met de Dag van de Duitse taal of heeft u iets gepland voor de volgende editie? Dan horen wij dat graag! U kunt uw eigen initiatief aanmelden via dit webformulier.