>>> Kijk hier voor onze adventsactie 2017 <<<

 

Lekker eten hoort bij de Kerst, zeker in Duitsland! Daarom organiseert de Actiegroep Duits dit jaar in samenwerking met de uitgeverij Hueber de adventsactie: das deutsche Kochstudio! Leerlingen bereiden in groepjes de lekkerste kerstgerechten of gebakjes en leggen dit vast op video. Voor de beste kookvideo is er als kers op de taart een leuke prijs te winnen! Alle lekkernijen kunnen natuurlijk als afsluiter van het jaar 2016 in de klas gegeten worden.

Voorbereiding

De leerlingen maken groepjes van 3-4 personen en spreken af bij wie thuis er gebakken kan worden. Ze zoeken een lekker (kerst)recept, bijv. op de website van Dr. Oetker of op de website Gute Küche. Dit kan van alles zijn: taarten, koekjes, gebak of banket – aan de leerlingen de keuze! Kijk ter inspiratie de volgende video:

Opdracht

Vervolgens maken de leerlingen thuis hun eigen kookvideo, natuurlijk in het Duits. Ieder groepslid moet tenminste één keer gesproken hebben. De video mag maximaal 5 minuten duren. Uiteindelijk worden de video’s gezamenlijk in de klas gekeken waarbij iedereen de baksels of gerechten kan proeven!

Meedingen voor de prijs?

Stuur dan je kookvideo tot uiterlijk 8 januari 2017 naar info@machmit.nl als MP4-bestand of zet het op YouTube en stuur ons de link. De winnaars ontvangen na 15 januari 2017 van ons bericht en ontvangen hun prijs – een echt Duits kookpakket - op school. 

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Duitse uitgeverij Hueber. Kijk ook eens naar hun gratis downloadbaar materiaal rondom het thema advent en Kerst.