Voor de tweede keer schrijft de Actiegroep Duits de verkiezing tot Docent van het Jaar uit. Met dit initiatief wil de Actiegroep aandacht besteden aan de belangrijke positie van de docent voor het vak Duits. Vaak wordt het vak Duits geassocieerd met eindeloze rijtjes woorden en ingewikkelde naamvallen. Dat de Duitse taal meer is dan dat, weten de docenten die met passie en enthousiasme hun vak uitoefenen. Door hun inspirerende werking maken zij Duitsland en de Duitse taal aantrekkelijk.

Collega’s, leerlingen, schoolleiders, ouders en anderen konden tot 15 december 2018 hun favoriete docent nomineren.

Genomineerde docenten zijn door ons gevraagd om een lesidee te delen. Uit de inzendingen kiest de Actiegroep samen met de docent Duits van het Jaar 2018, Kerstin Lorenz, in januari 2019 de beste lesideeën. Deze worden op de website voorgesteld.

Vervolgens kunnen collega’s, leerlingen, schoolleiders, ouders en anderen gedurende de maand februari via de website hun stem uitbrengen.

De prijsuitreiking vindt op 14 maart 2019 tijdens het Nationaal Congres Duits in Lunteren plaats.

De winnaar gaat op Berlijn-reis voor een 'Landeskunde'-nascholing aan het Goethe-Institut. De tweede prijs zijn 4 kaartjes voor de show van cabaretier en entertainer Sven Ratzke. De derde prijs is een Duits filmpakket met een didactisch tintje.

 

De nominering is gesloten.